De Glip – Heemstede

Project status

Er hebben een aantal workshops plaatsgevonden met zowel buurtbewoners als bewoners van de verzorgingshuizen Bosbeek en Congregatie zusters Augustinessen Thagaste. En dankzij een anonieme donatie uit de buurt is het mogelijk geworden ook de komende tijd voor de bewoners van deze verzorgingshuizen op liefdevolle en zorgzame wijze door te gaan met workshops. Het oorspronkelijke plan hieronder is niet ten uitvoer gebracht.

Informatie over oorspronkelijke plan ‘De Glip’

DeGlip-Princehof-informatieochtend-17mrt
in samenwerking met Elan Wonen, Gemeente Heemstede, WIJ Heemstede en Sint Jacob ‘Bosbeek’

Beste bewoners van De Glip,

Zoals u allen gemerkt zult hebben, is in de afgelopen maanden hard gewerkt in de Thorbeckebuurt. Om dit project fleurig af te sluiten, heeft de bewonerscommissie van de Glip (de vertegenwoordiging van de huurders van Elan Wonen) de mozaïekkunstenares Annemarie Sybrandy gecontracteerd om samen met de bewoners van De Glip zes mozaïek decoraties te maken voor de woningen in de Thorbeckelaan. Deze decoraties worden geplaatst op de kopse kant van de woningen van de strokenbouw, dit zijn de oneven nummers van die straat.

Wat vragen we van u?

Ga aan de slag en draag uw steentje bij!

Start 24 maart

De dagen waarop Annemarie Sybrandy met ons aan de mozaïeken kan werken zijn maandag en donderdag overdag. De 1e twee keer, op 24 en 31 maart, zal zij samen met de deelnemers een klein mozaïek maken, zodat u een idee krijgt hoe het werkt. Dus of u al wel eens een mozaïek hebt gemaakt of niet, het is voor iedereen te doen. Mocht u vragen hebben over het mozaïeken, dan kunt u mailen naar Annemarie Sybrandy: info@annemariesybrandy.nl De bewonerscommissie financiert het project vanuit het wijkbudget dat Elan Wonen jaarlijks beschikbaar stelt, samen met een bijdrage van de gemeente Heemstede. WIJ Heemstede stelt de Princehof beschikbaar om de mozaïek werkstukken te maken. Ook Zorgcentrum Bosbeek heeft toegezegd om samen met bewoners en vrijwilligers mee te doen aan dit project. Zij stelt hiervoor een ruimte beschikbaar.

Contactgegevens secretariaat van de bewonerscommissie:

Henny van Haasteren, Troelstralaan 46, Heemstede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>