Expositie agenda

17-19 mei 2019 Kunstroute Vijfhoek – Haarlem

Annemarie Sybrandy exposeert in de Drossestraat 2 – Kunstkelder

Het thema dit jaar is ‘Lucide dromen’

postervijfhoekkunstroute-webLucide dromen zijn dromen waarbij men zich bewust is dat men droomt en de mogelijkheid heeft de droom te sturen. Er kunnen de meest fantastische en onmogelijke dingen gebeuren, net als in ‘gewone’ dromen: je kunt vliegen, bergbeklimmen, door muren heen lopen, vreemde talen spreken. Álles is mogelijk! Het is een inspirerende wereld vol vrijheid. Alleen de verbeeldingskracht bepaalt de grens van de droombeleving. En is dat nou niet precies wat kunst in al zijn vormen inhoudt?!

Op vrijdagavond 17 mei tussen 20.00 en 22.00 uur is er dit jaar in de Nieuwe Kerk geen spectaculaire dans of animatie, is er ook geen grootse muziek en evenmin een toespraak. Deze keer moet de bezoeker zijn of haar eigen ervaring creëren. En wel een lucide-droombeleving. In de kerk zijn ruimtes geschapen die elk een eigen beleving bieden. Aan de hand van een ‘audioguide’ wordt de bezoeker (maximaal drie tegelijk) hierdoorheen geleid. Om een lange wachtrij te voorkomen, wordt aangeraden om niet allemaal om 20.00 uur voor de kerk (ingang zuidzijde) te staan. Overigens is de overzichtsexpositie meteen vanaf het begin toegankelijk, dus kan eenieder daar met een eventueel drankje zijn of haar beurt afwachten en ondertussen kunst bekijken. Daar is ook voor € 2,- een catalogus van de Vijfhoekkunstroute 2019 te verkrijgen. De ruimtes zijn ook op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur toegankelijk, desgewenst om de lucide-droombeleving nóg een keer mee te maken.

Eerdere exposities zie de pagina archief expositie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>