Woon-zorg-instellingen

Hoe leuk kan het zijn om de deuren van de Woon-zorg-instelling open te doen, voor de familie en vrienden van de bewoners en voor de buurt… Of juist de jongeren van de school in de buurt… Kansen om elkaar beter te leren kennen, kansen om samen een verbindend en kunstzinnige bank of muurdecoratie te maken…

Mozaïek bank – Zandvoort

Bank met ouderen, mantelzorgers en medewerkers Huis in de Duinen, Kennemerhart te Zandvoort

Amie Ouderenzorg – Meerleven

Via het themaprogramma ‘Lang Leve Kunst’ mocht Amie Ouderenzorg een subsidie ontvangen. Zij vroeg Annemarie om met een aantal bewoners en vrijwilligers van Amie Ouderenzorg te Meerleven – Bennebroek om een idee uit te werken. Het idee kreeg uiteindelijk vorm als mozaïekbank.

Kunst- en creatieve activiteiten met ouderen

De Meerlhorst/ Valuas Zorggroep; wekelijkse kunst- en creatieve activiteiten met ouderen met dementie en/of alzheimer. Tekenen, schilderen, mozaiek, werken met stof en wol.

Gaudi KunstWorkshop Mozaïek

Evean/Oostergouw te Zaandam KunstWorkshop mozaiek geïnspireerd op Gaudi. Workshop Dikke Dames geïnspireerd op Nikki de Sint Phalle.

VTS methode met ouderen

Samen kijken naar kunst; Met ouderen kijken naar schilderijen via de VTS methode. Hierbij worden vragen gesteld zodat iedereen kan vertellen wat hij/zij ziet. Samen op ontdekkingsreis gaan, waardoor meerdere aspecten van het schilderij worden ontdekt. (VTS, visual thinking strategy, ontwikkelt in Amerika met kunstspecialist en psycholoog. Zodanig vragen stellen, dat de ontdekkingen van het schilderij verwoord worden).

Zorgspectrum Care&Culture

In opdracht van Zorgspectrum werkt Annemarie samen met Care&Culture voor en met bewoners van zorginstellingen maar ook zelfstandig wonende ouderen. Samen verbinden we de bewoners op een bijzondere-, artistieke- èn interactieve manier met haar omgeving. Actief bezig zijn of passief toekijken: beide zijn goed.

Geïnteresseerd in samenwerking?

Samen kijken we naar de mogelijkheden en financiering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>