Mozaïekbank – Velserbroek

14 september 2022 werd de Verhalenbank onthult door burgemeester Frank Dales.

Om Velserbroekers na de coronatijd weer samen te brengen bedacht Ardy Blok het project de Verhalenbank. Als je iemand ontmoet vertel je je verhaal. De Verhalenbank is een ontmoetingsplek op de rand van het Promenade Park. Een plek voor jong en oud.

Annemarie Sybrandy en Ardy Blok kunnen je meer vertellen over het kunstwerk dat voor en door bewoners van Velserbroek gemaakt is. Want iedereen kon meedoen aan deze nieuwe Verhalenbank.

Wat kon je zoal doen?

Er waren veel vrijwilligers nodig. Je kon helpen met het ontwerp, dat door jongeren gemaakt is, op de bank te tekenen. Er waren mensen nodig om de mozaïeksteentjes te plakken en mensen die steentjes willen knippen. Daar hoefde je dan niet creatief voor te zijn.

Bekijk de poster van dit projectkrantenartikel mozaiekbank Velserbroek

Ze hebben van De Bie Buitenwerk een prachtige plek gekregen om de betonnen bank te versieren. Daar werd van 1 mei tot 1 augustus gewerkt aan deze nieuwe mozaïekbank.

Achtergrond

krantenartikel mozaiekbank VelserbroekDe Rotary Club Velsen is betrokken bij de sponsoring van dit project. Stichting Buiten Gewoon (Galle Promenade 70) wil aan de bank meehelpen in het kader van de dagbesteding. Zo kunnen mensen met een beperking of psychisch probleem een kunstwerk maken dat langdurig blijft bestaan en dat door iedereen gebruikt kan worden. Groepen van basisschool De Beekvliet en de jeugd van jongerencentrum De Koe doen mee in de ontwerpwedstrijd die binnenkort van start gaat. Het is zo een heel breed gedragen project. Sponsors en vrijwilligers uit de regio zijn van harte welkom.

Ardy Blok ontwikkelde eerder activiteiten zoals de herbenoeming van het park in Velserbroek en wist ze de gemeente te bewegen een insectenhotel in dat park te plaatsen.

Annemarie Sybrandy werkt meer dan 20 jaar met buurtbewoners aan sociale kunst, ook wel hip community art genoemd. Een vergelijkbaar project is de mozaïekbank in Haarlem-Noord waar zij met de bewoners aan heeft gewerkt in 2016. Hier kun je meer over dit project lezen.

One Comment

  1. Hoi Annemarie, wat leuk dat jij betrokken bent bij het project van Ardy Blok. Ik kijk over de schouders mee :-) via mijn betrokkenheid bij Rotary Club Velsen. Heel veel succes! groetjes Jelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>