Schalkwijk – Haarlem

Plein opgeleverd

30 maart 2007 – Opening buurtproject in Schalkwijk (Haarlem). Ex-wethouder Mimi Rietdijk benadrukt in haar speech het gekozen thema Liefde. Op een open plein zijn 100 tegels te bewonderen die door de buurtbewoners van Meerwijk zijn ontworpen en vervaardigd.

Wijkcentrum en schoolplein

De bouw van een nieuw wijkcentrum en schoolgebouw De Brede School in Meerwijk is een goed moment om buurtbewoners bij een belangrijk nieuwbouwproject te betrekken. Bewoners hebben in de aanloop naar de nieuwbouw letterlijk hun steentje bij kunnen dragen aan het nieuwe uiterlijk van een belangrijk deel van de wijk.

Samenwerken

Onder begeleiding van Annemarie Sybrandy hebben buurtbewoners 100 mozaïektegels gemaakt die het schoolplein een heel kleurrijk uiterlijk geven. In samenwerking met Multicultureel Centrum Schalkwijk doceerde Annemarie geruime tijd de buurtbewoners de daarbij benodigde Mozaïek vaardigheden.

“Een mozaïek komt voor in veel culturen. Het is heel bijzonder, ondanks alle stukjes, klein en verschillend van vorm, wordt het toch een eenheid. Net zoals al die verschillende bewoners in de wijk, die samen toch één wijk vormen”, aldus Marina Hendriks, voorzitter van Multicultureel Schalkwijk.

Bezoek dit inspirerende openbare project: het open schoolplein op de 1e verdieping tegenover de Vomar aan de Bernadottelaan (Leonardo da Vinciplein).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>