Verlieskunst

Een dierbare verliezen is een werkelijkheid waarvan we in eerste instantie niet willen dat die waar is. En wanneer dit is gebeurd tijdens de Coronaperiode kan dit extra verdrietig zijn. Want misschien heb je het afscheid nemen meer alleen moeten doen dan je wenste. Of je hebt het samenzijn gemist rondom het afscheid en daarna. Soms kan dit zo heftig zijn dat het nodig is om opnieuw stil te staan bij jouw verlies met lotgenoten in een veilige omgeving.

Ben je (afgelopen periode) een dierbare verloren? Wil je, naast erover praten met lotgenoten ook iets creatiefs met je handen doen?

Altaartje

We besteden aandacht aan jouw rouwende ik én hoe jij bezig bent om je opnieuw te verbinden met het leven. Wat jou daarbij helpt. Wat jou in de weg zit. Hoe je obstakels overwint.

Dit doen we door groepsgesprek, oefeningen en lichaamswerk. Symbolisch ervaren we dit proces door te mozaïeken. Scherven maken en opnieuw neerleggen om tot een ander geheel te komen. Je maakt je eigen mozaïek monument over jouw gemis.

Je zult merken hoe helend het is om samen te praten en te maken

• We komen 6x op vrijdag van 9.30-12.30 uur bij elkaar van 11 maart t/m 15 april 2022. Op vrijdag 22 april van 10:00-11:00 sluiten we samen met genodigden af, met een presentatie van de gemaakte monumenten.
• In verband met de subsidie van de gemeente Haarlem is deze VerliesKunst alleen toegankelijk voor Haarlemmers.
• Je kunt je aanmelden via info@francesnuijen.nl of 06-42732159
• Na je aanmelden maakt Frances een telefonische afspraak voor een kennismaking
• De cursus vindt plaats in Het Verhalenhuis, van Egmondstraat 7 in Haarlem
• De kosten van de cursus zijn € 47. Dit sterk gereduceerde bedrag is mogelijk dankzij een bijdrage van de Gemeente Haarlem.
• De begeleiding vindt plaats door Frances Nuijen, verlies en herstelbegeleider www.francesnuijen.nl en Annemarie Sybrandy, Mozaïekkunstenaar www.annemariesybrandy.nl

Haarlems Nieuwsblad

Enkele reacties bij eerdere begeleiding door Annemarie:

Jelle: “het is fijn om met enkele familie-leden te mozaïeken en herinneringen aan Opa op te halen”

Kind:” Ik ga helpen, ik ga voor Pappa de tegels kapot slaan”

Ineke:” Als ik een uurtje heb, kom ik graag plakken op je atelier, doet me zo goed!”

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>