Workshop agenda

Workshop mozaïek op een zaterdag

Wil je mozaïeken ‘à la Gaudi’? Op een dag werken we met gekleurde scherven, hoe combineren we deze zodat er een geheel ontstaat? Te denken valt aan bloemmotieven, oortjes, spiegeltjes, kralen etc. Delfts blauw, servies, wedgewood of chinees porselein. Aandacht is er voor de achtergrondkleur, hoe komt jouw gekozen motief het beste uit? Je maakt een eigen plateau met een vrolijke afbeelding of een spiegellijst.
Wil je liever werken met gasbeton, purschuim of een beeld beplakken, dan kan dat ook. Natuurlijk kun je aan de slag met een (tuin)tafel of grote spiegellijst (de materiaalkosten zijn dan afhankelijk van het gekozen project).

Zaterdag 15 april 2023

Datum: zaterdag 15 april 2023
Tijd: 9:45 tot 16:30 uur
Locatie: Lorentzlaan 7, Heemstede
Deelnamekosten: € 80,00 incl. koffie, thee, lekkers.
Materiaalkosten: inclusief
Inschrijven kun je via het formulier onderaan deze pagina of mail direct.

Project Goudmakers Haarlem Noord

Nieuwgierig naar de verhalen in jouw buurt in Noord? Samen met buurtbewoners ga je porseleinen scherven verzamelen en herinneringen hieraan vertalen in een mozaïek kunstwerk. Servies en porselein zegt iets over je als persoon en waar je vandaan komt. Met iedereen die wil, gaan we op verschillende dagen aan de slag om je eigen mozaïek werkstuk te maken.

Wat is een Goudmaker? Een ervaren culturele professional die samenwerkt met buurtbewoners in een serie inspirerende creatieve bijeenkomsten. Klik op het plaatje om het verslag van eerdere sessies te zien.

Praktische details Goudmakers

Start 5 oktober 2022 van 13-15:00u met een introductiebijeenkomst die tegelijkertijd in het teken staat in de week van de ontmoeting tegen de eenzaamheid. Deze is gratis en zal bestaan uit het maken van een gedenklichtje.

5 vervolgsessies in het teken van kunst en inspiratie, waarin gekozen kan worden tot het mozaïeken van een spiegel, huisnummer of wanddecoratie.

Data en tijden

Data 19 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov, 23 nov. 2022
Tijden 13.00u tot 15.30 u
Waar: Ontmoetingscentrum Schoterhart, Vergierdeweg 50, Haarlem Noord (rode kruisgebouw)
Opgeven via telefoonnummer Schoterhart: 06-20101324
De 5 vervolgsessies kosten € 40,00 voor de serie. Dit is incl. materiaal, koffie en/of thee.
Voor vragen m.b.t. de workshops zelf kun je contact opnemen met Annemarie, tel.nr. 0621455002

24 Sept 2022 – raamdating bij Lifetime Art Club

Bevredig je nieuwsgierige ik en fiets even langs bij Lifetime Art Club op 24 september van 13-15:00 en stel je vraag door het raam aan de verschillende kunstdocenten. Wat is 'Creative Aging'?

Spaarne 201, Haarlem

30 Sept 2022 – Lifetime Art Club

Maak jij ook jouw eigenwijze mozaïekverhaal onder begeleiding van Annemarie Sybrandy?

Met deze workshop geeft Annemarie jou de inspiratie hoe je mozaïek als kunstvorm kunt inzetten voor jouw verhaalexpressie. De workshop bestaat uit 1 sessie van 2,5 uur in het atelier van Annemarie te Heemstede.

Deze workshop wordt op meerdere data gegeven: 30 september, 4 november 2022

klik op de foto om meer te lezen en zo je wilt in te schrijven op de website van Lifetime Art Club

Mozaïekworkshop Heemstede op aanvraag

Wil je mozaïeken ‘à la Gaudi’? Deze dag werken we met gekleurde scherven, hoe combineren we deze zodat er een geheel ontstaat?? Te denken valt aan bloemmotieven, oortjes, spiegeltjes, kralen etc. Delfts blauw, servies, wedgewood of chinees porselein. Aandacht is er voor de achtergrondkleur, hoe komt jouw gekozen motief het beste uit? Je maakt een eigen werkstuk, een plateau of vogelhuis met een vrolijke afbeelding of een spiegellijst.

Wil je liever werken met gasbeton, purschuim of een beeld beplakken, dan kan dat ook. Natuurlijk kun je aan de slag met een (tuin)tafel of grote spiegellijst (de materiaalkosten zijn dan afhankelijk van het gekozen project).

Locatie details – op aanvraag

Datum: zaterdag op aanvraag
Tijd: 10:00 tot 16:30 uur
Locatie: Lorentzlaan 7, Heemstede
Kosten: € 80,00 incl. lunch, ronde spiegel, gebruik gereedschap en overig materiaal
Inschrijven kun je via het formulier onderaan deze pagina.

De voeg met de juiste kleur en beschrijving krijg je mee naar huis.

Herstelwerk mozaïekbank Groenendaal – Heemstede

Na vele jaren trouwe dienst is het de hoogste tijd om de bank te renoveren. Heb je zin om mee te helpen er weer een vrolijk geheel van te maken? Meld je aan bij info@annemariesybrandy.nl
Wanneer: Maandagen vanaf 25 april en donderdagen vanaf 28 april, van 10-12.30u.
Waar: voor de ingang van zwembad Groenendaal, Sportparklaan, Heemstede

Verlieskunst 11 maart – 20 april

Een dierbare verliezen is een werkelijkheid waarvan we in eerste instantie niet willen dat die waar is. En wanneer dit gebeurt tijdens de Coronaperiode kan dit extra verdrietig zijn. We schieten dan in onze overlevingsstrategie. Daarmee raken we uit contact met ons gevoel én ook met de ander. Klik op plaatje om verder te lezen.
Deze serie gemist?
Er komt in september op woensdagavonden een nieuwe serie.

(*) interesse in een andere datum?

Als je geïnteresseerd bent in een andere datum, laat dan een bericht achter zodat ik je tijdig kan informeren over een nieuwe datum. Bij voldoende aanmeldingen organiseer ik weer een nieuwe workshop, dus laat vooral van je horen! Of vaker een groot succes, verzamel zelf wat vriendinnen of vrienden om je heen en meld je gezamenlijk aan, wel zo gezellig!

 

Tassen van tractorband – open inschrijving

Ziet u ook wel eens van die stoere tassen met evt een kleurtje toegevoegd? U heeft de keuze uit 2 modellen tas om te gaan maken. Met de mal knipt u uw tas en kunt vilt of skai toevoegen. Met stoere veter zet u de tas in elkaar. Evt kunt u decoreren met knoop of gesp. Het hengsel is een autogordel. In het kader van duurzaam een heel ander initiatief om met uw eigen tas op stap te gaan.

Meenemen: een schaar.

Dag: wordt in overleg ingepland
Tijd: 10:00 -16:30u.
Kosten: € 65, – incl. materiaal en lunch
Locatie: Lorentzlaan 7, H’stede.
Inschrijven kan via formulier onderaan deze pagina

Ketting van fietsband – op aanvraag

Maak je eigenwijze halsketting van gerecyclede fietsband. Deze cursus bestaat uit 3 avonden. Je leert diverse technieken om een ketting te maken. Tevens zijn er glaskralen en andere spullen om je ketting op te pimpen.

Meenemen: een scherpe schaar
Dag: op aanvraag
Tijd: 19:30 - 22:00u.
Kosten: € 49,50 – incl. basisketting
Locatie: Lorentzlaan 7, Heemstede
Inschrijven kan via formulier onderaan deze pagina