Archief exposities

17-19 mei 2019 Kunstroute Vijfhoek – Haarlem

Annemarie Sybrandy exposeerde in de Drossestraat 2 – Kunstkelder

Het thema was ‘Lucide dromen’

postervijfhoekkunstroute-web

Lucide dromen zijn dromen waarbij men zich bewust is dat men droomt en de mogelijkheid heeft de droom te sturen. Er kunnen de meest fantastische en onmogelijke dingen gebeuren, net als in ‘gewone’ dromen: je kunt vliegen, bergbeklimmen, door muren heen lopen, vreemde talen spreken. Álles is mogelijk! Het is een inspirerende wereld vol vrijheid. Alleen de verbeeldingskracht bepaalt de grens van de droombeleving. En is dat nou niet precies wat kunst in al zijn vormen inhoudt?!

 

Maart 2018 – Kunstbeurs Heemstede

Kunstbeurs-Heemstede-1Annemarie nam in 2018 wederom deel. In 2012 gestart op initiatief van enkele Heemsteedse kunstenaars was de beurs meteen het eerste jaar al een groot succes. Kunstenaars en publiek, uit Heemstede maar ook ver daarbuiten, kunnen elkaar hier in een levendige en enthousiaste sfeer ontmoeten.De organisatie wordt gedreven door een passie voor kwaliteit en diversiteit en zet zich ieder jaar opnieuw in om de beurs tot een aantrekkelijk evenement te maken, voor jong zowel als oud, deelnemers zowel als bezoekers. Lees meer op www.kunstbeursheemstede.nl

April 2017 – Lente expositie Zandvoort

lente-kleur-explosie

Beeldende Kunstenaars Zandvoort hielden een spetterende Voorjaars-GansExpositie met als thema LENTE-KLEUR-EXPLOSIE.

Te zien waren vooral kleurrijke en nieuwe werken uit verschillende kunstdisciplines zoals schilderen, keramiek, beeldhouwen, glaskunst en fotografie. Met vooral als doel gezamenlijk de nieuwe lente te vieren.
Die expositie werd gehouden in de expositieruimte ”Gallery de Wachtkamer” te Zandvoort.

Maart – april 2017, Heemstede

flyer heemsteedsekunstbeurs 2017In samenwerking met 55 kunstenaars hielden we de 5e editie van de Kunstbeurs te Heemstede.

Meer informatie op www.heemsteedsekunstbeurs.nl

Nov.2016-jan. 2017 – Heemstede

Bosbeek, Sint Jacob.

Aug. 2016 – Hoofddorp

Regus Tetra, Hoofddorp, verzorgd door Ama-Art.

Maart 2015 Steigerart Noordwijk thema ‘Carnavalli’

steigerart-expo-2015-jan-mrt

Bij Steigerart in Noordwijk kon je werk van Twan de Vos en van mijzelf bekijken.

Locatie:
Van Limburg Stirumstraat 17
2201 JM Noordwijk

Nov. – dec. 2014 ‘Galerie Kunst 2001′

galerie-kunst-2001Een expositie in Galerie Kunst te Badhoevedorp. Met diverse kunstenaars werd er een breed oeuvre van betaalbare kunst getoond. Annemarie toonde enkele mozaïekwerken.

Galerie Kunst 2001
Dorpshuis, Snelliuslaan 35, Badhoevedorp

Juni 2014 – Raadhuis – Heemstede

Gelukzaligheid6 juni 2014 – wethouder van cultuur, Christa Kuiper verrichtte de officiële opening van een bijzondere expositie. Bijzonder omdat het de schilderijen van deelnemers van SEIN dagactiviteiten betreft en van regionale kunstenaars, die zich hierdoor hebben laten inspireren. Kom eens langs en laat het het werk van een SEIN deelnemer zij aan zij met dat van een beroepskunstenaar zien wat daarop geïnspireerd is.

 

 

Aug. 2014 – Warmond – expositie Kunstmarkt

giraffe (detail)

Kunstmarkt Dorpsplein te Warmond op zondag 31 aug. in samenwerking met atelier jAnnewaris.

Expositie jAnnewaris – Sassenheim

going wild (detail)

going wild (detail)

jAnnewaris? Dat is fries voor januari; de maand van de belofte voor het nieuwe, de schone lei, alles ligt nog open. Annemieke Coesel startte in 2011 haar atelier voor beeldende expressie jAnnewaris. Zij is zo gastvrij geweest een deel van mijn werken te exposeren voor de zomer. Locatie: Vijfmeiweg 16, 2172 VL Sassenheim.

Heemsteedse Kunstbeurs 4/5/6 april

Heemsteedse kunstbeurs7 april 2014 – Rondom de locatie Pinksterkerk – Camplaan zijn er diverse kunstenaars die hun recente werk getoond hebben. Het was een groot succes met veel bezoekers en goede verkopen die de kunstenaars steunen om hun (soms éénzame) weg voort te zetten. Annemarie nam deel op locatienummer 5 (zie kaart) bij Van ‘t Hof Wonen aan het Wilhelminaplein en de warme bakker Buijs. Hartelijk dank aan alle ondersteuners en winkeliers!

 

KOK Makelaars – Overveen februari-maart 2014

desperate housewives

desperate housewives

Via een leuk contact met Dike Jager ontstond het idee om in de ruimte van KOK Makelaars te exposeren. Met nieuw elan zetten Dike en haar zakenpartner de makelaardij voort na jaren voor de vorige eigenaar gewerkt te hebben. Zij creëerden ruimte om kunstenaars te laten exposeren en ook flexplekken voor zelfstandige ondernemers. Het bruist er nu van de ondernemende energie!

Buurtwerk 2013

CIMG3840In november werd de bank onthuld bij SportPlaza Heemstede. Sinds juni werkten in wisselende samenstelling ruim 60 buurtbewoners van Heemstede onder leiding van Annemarie aan een set van 2 Gaudí banken. MEER INFO

Eerdere exposities 2013

Kunstkracht12 ‘frisse wind’ – Zandvoort

Zandvoort 5 en 6 oktober 2013

5 en 6 oktober 2013 – Open atelierroute Zandvoort. Ook dit jaar nam Annemarie Sybrandy weer deel aan deze open kunstroute die inmiddels al jaren wordt gehouden. Het thema dit jaar was frisse wind, hoe kan het ook anders in Zandvoort?
klik hier voor een download van de folder of kijk op www.kunstkracht12.nl

 

Bodaan, Bentveldbodaan_2129

Bramenlaan 2-204, 2116 TR Bentveld.
In Bentveld, aan de rand van het schitterende gebied de Amsterdamse waterduinen, vindt u het wooncentrum Bodaan. Hier exposeerde Annemarie een deel van haar werk.

 

Zoë Damesmode -Haarlem

Schagchelstraat 22 te Haarlem. Expositie van kleiner werk, zoals spiegellijsten voor een leuk meeneembedrag.

Zomer expositie ‘ART Zandvoort ‘

art_zdvrt_cvrDe vereniging Beeldende Kunstenaars Zandvoort (BKZ) organiseerde haar eerste zomerexpositie ‘Art Zandvoort’ in het theatergebouw ‘de Krocht’. Meer dan 20 gerenommeerde kunstenaars lieten hun nieuwste werken zien: schilderijen, sculpturen, keramiek en glaskunst, foto’s en mixed media. De getoonde kunstwerken zijn betaalbaar geprijsd, de meeste zijn ook via de kunstuitleen te huur.

‘Art Zandvoort’ geeft niet alleen de actuele stand van de kunst in Zandvoort weer maar is ook als ontmoetingsplaats gedacht voor alle kunstminnaars uit Zandvoort, de regio en de gasten van de badplaats. De ruime opzet van de tentoonstelling en de gezellige bar staan garant voor geanimeerde gesprekken in een informele sfeer. Kortom: ‘Art Zandvoort’ is het podium voor de beeldende kunst in de regio.

Eerdere exposities 2012

 • Kunstmarkt Pelgrimkerk, Haarlem.
 • Kunstroute Kunstkracht12.nl, Zandvoort.
 • Juni 2012 – mozaïek Generatiemix onthuld. Een mozaïekproject, onder leiding van Annemarie, gemaakt door jeugd en ouderen, tooit de ingang van Welzijn Ouderen aan de Lieven de Keylaan.
 • PopUpGallerie. Winkel en expositieruimte met 4 andere kunstenaars. Raadhuisstraat 63, Heemstede.
 • Architectuurcentrum Haarlem.
 • ‘Kulturen’, Mövenpick Hotel Frankfurt, 61440 Oberursel, Deutschland.

Buurtwerk 2011

Er is een nieuwe stadstuin aangelegd waarin onder andere een mozaïekbank is gerealiseerd
à la Gaudi. Onder begeleiding van Annemarie zijn buurtbewoners aan de slag gegaan aan deze mooie bank. Lokatie: Galileïstraat 44, Koningsplein, Den Haag. KLIK HIER

Eerdere exposities 2011

 • Voormalig gemeentehuis Bennebroek.
 • Voorrondes ZomerExpo 2011, Westergasfabriek, Amsterdam.
 • Galerie de BuzzzzHalte, Zandvoort.
 • Heliomare, Wijk aan Zee.
 • Zandvoorts Museum.
 • Kunstroute ‘Kunstkracht 12′, Zandvoort.

Eerdere exposities 2010

 • Het Overbos (St.Jacob), Heemstede.
 • Winterfair, Hotel Leeuwenhorst, Noordwijkerhout.
 • Kunstlijn Haarlem.
 • Art, Rythm & Taste, Lichtfabriek, Haarlem.
 • Casca de Luifel, Heemstede.
 • Zandvoorts Museum, Zandvoort.
 • Kunstroute ‘Voetlicht’, Zandvoort.
 • Kunstbedrijf Heemstede.
 • Galerie de BuzzzzHalte, Zandvoort.

Eerdere exposities 2009

 • Kunstkracht 12 ‘Kunst laat je geest reizen maken’, Zandvoort
 • Zandvoorts Museum, Zandvoort.
 • Bejaardenhuis Bodaan, Bentveld.
 • ‘Open Kaart’, Raadhuis, Heemstede.
 • Theo Swagemakers Museum, Haarlem.

Buurtwerk 2007

30 maart 2007 – Opening buurtproject in Schalkwijk (Haarlem). Ex-wethouder Mimi Rietdijk benadrukte in haar speech het gekozen thema Liefde. Op een open plein zijn 100 tegels te bewonderen die door de buurtbewoners van Meerwijk zijn ontworpen en vervaardigd. KLIK HIER