Buurtprojecten

Met enige regelmaat werkt Annemarie Sybrandy samen met buurtbewoners aan inspirerende projecten. Ontdek op deze pagina de verschillende buurtprojecten en de kunstwerken die daarin zijn ontstaan.

Mozaïekbank – Velserbroek

14 september 2022 werd de Verhalenbank onthult door burgemeester Frank Dales.

Mini Cooper droedels – Haarlem

In 2020 kreeg een dapper plan vorm. In samenwerking met zorgorganisatie Kennemerhart ging Annemarie Sybrandy aan de slag met bezoekers van diverse Haarlemse dagcentra en ook van winkelcentrum Schalkwijk.

Mozaïekstoel Keukenhof 2019

Maart 2019 – het licht op groen. Annemarie Sybrandy werd uitgenodigd een kunstwerk op Keukenhof te plaatsen.

Mozaïekbank Vogelenzang 2018

Eind november 2018 onthulde Elbert Roest, burgemeester van Bloemendaal, deze mooie bank. Vele handen en welwillende meedenkers zorgden voor dit schitterende resultaat mede dankzij de bezielende initiatiefnemer en kartrekker Mandy Hulsbosch: “We hadden hier al met regelmaat creatieve workshops, maar de belangstelling liep iets terug. Het leuke van een mozaïekbank is dat je echt gezamenlijk aan een project met blijvende meerwaarde voor de gemeenschap werkt.” De mozaïeksessies met buurtbewoners werden door kunstenaar en activiteitenbegeleider Annemarie Sybrandy begeleid. De betonbank werd geleverd door fabrikant luc4me.

Winkelcentrum Schalkwijk zomer 2017

Een zomer vol met activiteiten

Mozaïekbank Haarlem Noord

Juli 2016 – Haarlem Noord is een kunstzinnige bank van mozaïeksteentjes rijker nabij het Spaarne!

Elan Wonen – Haarlem

In Haarlem werd in opdracht van Elan Wonen voor en door de bewoners van wijkcentrum De Ringvaart een mozaïek werkstuk gerealiseerd.

Emma’s Hof, Den Haag (ZH)

In 2011 werkten de buurtbewoners rondom Emma’s Hof in Den Haag samen om een mooi hof te creëren. De keuze voor een grote bank, geïnspireerd op het werk van Gaudi, was al snel gemaakt.

SportPlaza Groenendaal, Heemstede (NH)

19 november 2013 – Op deze datum werd de bank onthuld. Sinds juni werkten in wisselende samenstelling ruim 60 buurtbewoners van Heemstede onder leiding van Annemarie aan een set van 2 Gaudí banken.

Schalkwijk, Haarlem (NH)

30 maart 2007 – Opening buurtproject in Schalkwijk (Haarlem). Ex-wethouder Mimi Rietdijk benadrukt in haar speech het gekozen thema Liefde. Op een open plein zijn 100 tegels te bewonderen die door de buurtbewoners van Meerwijk zijn ontworpen en vervaardigd.

Generatiemix, Heemstede (NH)

2012 – In opdracht van Stichting Welzijn Ouderen Heemstede werkte Annemarie met jongeren en ouderen aan een ontwerp en de uitvoering van een muur van het buurtcentrum aan de Lieven de Keylaan 24

Tjalkplein, Rijsenhout (NH)

Met buurtbewoners heeft Annemarie Sybrandy eerst samen een route met stoeptegels gemaakt. Vervolgens is in samenwerking met Yasmin Kaddour en buurtbewoners gewerkt aan nieuw meubilair voor de speelplaats op het Tjalkplein.

Geïnteresseerd in samenwerking?

Samen kijken we naar de mogelijkheden en financiering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>