Buurtprojecten

Met enige regelmaat werkt Annemarie Sybrandy samen met buurtbewoners aan inspirerende projecten.

Mozaïekstoel Keukenhof 2019

Throne of Tulips

Maart 2019 – het licht op groen. Annemarie Sybrandy werd uitgenodigd een kunstwerk op Keukenhof te plaatsen.

Keukenhof is het grootste park ter wereld gespecialiseerd in voorjaarsbloeiende bloembollen. Tientallen kunstenaars werken jaarlijks mee om (lees verder – klik op plaatje)

Mozaïekbank Vogelenzang 2018

20181130_153718Eind november 2018 onthulde Elbert Roest, burgemeester van Bloemendaal, deze mooie bank. Vele handen en welwillende meedenkers zorgden voor dit schitterende resultaat mede dankzij de bezielende initiatiefnemer en kartrekker Mandy Hulsbosch:  “We hadden hier al met regelmaat creatieve workshops, maar de belangstelling liep iets terug. Het leuke van een mozaïekbank is dat je echt gezamenlijk aan een project met blijvende meerwaarde voor de gemeenschap werkt.”  De mozaïeksessies met buurtbewoners werden door kunstenaar en activiteitenbegeleider Annemarie Sybrandy begeleid. De betonbank werd geleverd door fabrikant luc4me.

Winkelcentrum Schalkwijk zomer 2017

vijfblads-zitelement-cropDoe je ook mee? Deze zomer op donderdagen, zie het overzicht voor de data en tijden. (meer…)

Mozaïekbank Haarlem Noord

mozaiekbank Haarlem met bewonersJuli 2016 – Haarlem Noord is een kunstzinnige bank van mozaïeksteentjes rijker nabij het Spaarne! (meer…)

Amie Ouderenzorg – Meerleven

Amie-MeerlevenVia het themaprogramma ‘Lang Leve Kunst’ mocht Amie Ouderenzorg een subsidie ontvangen. Zij vroeg Annemarie om met een aantal bewoners en vrijwilligers van Amie Ouderenzorg te Meerleven – Bennebroek om een idee uit te werken. Het idee kreeg uiteindelijk vorm als mozaïekbank. (meer…)

Zorgspectrum

care-cultureIn opdracht van Zorgspectrum werkt Annemarie samen met Care&Culture voor en met bewoners van zorginstellingen maar ook zelfstandig wonende ouderen. Samen verbinden we de bewoners op een bijzondere-, artistieke- èn interactieve manier met haar omgeving.
Actief bezig zijn of passief toekijken: beide zijn goed. (meer…)

Elan Wonen – Haarlem

logo elan-wonenIn Haarlem werd in opdracht van Elan Wonen voor en door de bewoners van wijkcentrum De Ringvaart een mozaïek werkstuk gerealiseerd. (meer…)

Basisschool De Ark, Heemstede

ontwerp Sterre4 juni 2014 – Basisschool De Ark zoekt regelmatig de verbinding samen met haar leerlingen, ouders, leraren en omwonenden. Zo is men in mei met elkaar aan de slag gegaan om deze picknicktafel mooi te maken met mozaïek. Annemarie Sybrandy heeft hen hierbij begeleid. De leerlingen hebben meegedaan aan een ontwerpwedstrijd. Het winnende ontwerp is van Sterre van der Jagt (zie foto), eeuwige roem valt haar ten deel! (meer…)

Casca, Heemstede

SONY DSC

Onthulling Casca bij De Luifel – Heemstede

7 mei 2014 om 11:00u werd het mozaïekwerk onthuld door wethouder Welzijn en Cultuur mevrouw Christa Kuiper-Kuijpers en mevrouw Marijke Mous namens de Bavo Stichting Heemstede, onder het toeziend oog van directeur Casca de heer Sjaak Struijf en alle overige genodigden. (meer…)

 

 

SportPlaza Groenendaal, Heemstede (NH)

Wethouder Jur Botter bij onthulling

Wethouder Jur Botter bij onthulling

19 november 2013 – Op deze datum werd de bank onthuld. Sinds juni werkten in wisselende samenstelling ruim 60 buurtbewoners van Heemstede onder leiding van Annemarie aan een set van 2 Gaudí banken. Dankzij de Bavostichting Heemstede en de gemeente Heemstede en (meer…)

 

Emma’s Hof, Den Haag (ZH)

Emma's Hof

Emma’s Hof – Den Haag

In 2011 werkten de buurtbewoners rondom Emma’s Hof in Den Haag samen om een mooi hof te creëren. De keuze voor een grote bank, geïnspireerd op het werk van Gaudi, was al snel gemaakt. Voor de realisatie (meer…)

 

 

Generatiemix, Heemstede (NH)

Welzijn Ouderen Heemstede

Welzijn Ouderen Heemstede

2012 – In opdracht van Stichting Welzijn Ouderen Heemstede werkte Annemarie met jongeren en ouderen aan een ontwerp en de uitvoering van een muur van het buurtcentrum aan de Lieven de Keylaan 24 (meer…)

 

 

Schalkwijk, Haarlem (NH)

Plein opgeleverd

Schalkwijk – Haarlem

30 maart 2007 – Opening buurtproject in Schalkwijk (Haarlem). Ex-wethouder Mimi Rietdijk benadrukt in haar speech het gekozen thema Liefde. Op een open plein zijn 100 tegels te bewonderen die door de buurtbewoners van Meerwijk zijn ontworpen en vervaardigd. (meer…)

 

 

 

 

 

Tjalkplein, Rijsenhout (NH)

 

rijsenhout02

Tjalkplein – Rijsenhout

Met buurtbewoners heeft Annemarie Sybrandy eerst samen een route met stoeptegels gemaakt. Vervolgens is in samenwerking met Yasmin Kaddour en buurtbewoners gewerkt aan nieuw meubilair voor de speelplaats op het Tjalkplein. (meer…)

 

Hieronder de adressen van deze buurtprojecten

[wpgmza id="1"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>